Tu ştiai diferenţa dintre aceste tipuri de ceapă şi ce trebuie să faci cu fiecare? Iată care sunt beneficiile fiecărui tip şi la ce trebuie folosite.



Ceapa nu ne lipseşte din bucătărie, dar nu i-am acordat o atenţie suficientă. Există diverse tipuri de ceapă şi pentru fiecare un mod diferit de a o folosi. Ceapa galbenă, este cea mai ieftină şi cea mai des întâlnită în magazine, gustul său se potriveşte cu cele mai multe feluri de mâncare şi este bogată în sulf şi zahăr. Ceapa roşie este puţin mai scumpă şi este perfectă pentru salate şi burgeri, deoarece nu se caramelizează foarte bine, iar prin gătire îşi pierde din aromă. Nu are un conţinut ridicat de zahăr şi sulf. Ceapa albă are o aromă mai intensă şi poate înlocui fără probleme ceapa galbenă. Este cel mai des folosită în bucătăria mexicană. Şalota este des folosită în bucătăriile marilor restaurante, iar ceapa verde este specifică bucătăriei asiatice şi sudamericane. Partea albă se foloseşte la gătit, iar cea verde pentru salate.