Speli carnea de pui înainte să o găteşti? Iată de ce trebuie să te opreşti imediat!


advertisement

Aproximativ 90% din oameni spală carnea de pui înainte să o prepare. Se pare că este extrem de greşit. Desigur, pare ciudat! “Cine ştie cine a atins carnea înainte să o cumpăram? Trebuie spălată!”, gândesc majoritatea. Totuşi, lucrurile nu stau chiar aşa. Spălatul cărnii nu indepărtează bacteriile existente, ci doar le răspândeşte, chiar peste tot în bucătărie! Ce facem în această situaţie? Specialiştii spun că cea mai sigură metodă este să ne spălăm foarte bine pe mâini, să curăţăm bine suprafeţele pe care manevrăm carnea de pui, să evităm contactul cu alte alimente şi să gătim puiul la o temperatură de minim 75 de grade Celsius.Atunci când este gătit la temperatură mare toate bacteriile prezente vor fi ucise. Trebuie să acordăm mare atenţie acestor sfaturi şi să nu ne jucăm cu sănătatea noastră şi a celor din jur!

advertisement