fbpx

Nu toate alimentele se pot reîncălzi! Iată 7 exemple care dacă le reîncălzeşti îţi pot face rău.

advertisement



Există alimente pe care le mâncăm şi a doua zi, dar nu toate trebuie reîncălzite. Sunt alimente care se pot reîncălzi, iar altele nu! Ne pot face foarte rău! Iată 7 alimente pe care trebuie să evităm să le reîncălzim.
Ţelina o regăsim în supe sau ciorbe, aceasta conţine nitraţi, iar după reîncălzire aceştia se transformă în nitriţi. Cel mai bine este să o scoatem înainte să o reîncălzim. Spanacul este recomandat să fie consumat chiar după ce este preparat, la fel ca ţelina conţine nitraţi. Spanacul este cancerigen după reîncălzire. La fel ca spanacul şi ţelina, sfecla este dăunătoare după reîncălzire, conţinând şi ea nitraţi. Ciupercile sunt cele mai riscante, daca vreţi să consumaţi ciuperci a doua zi, mai bine le consumaţi reci. Pot provoca probleme digestive sau cu inima. Ouăle pot fi letale la o temperatură prea ridicată. Cartofii dacă stau la frigider îşi pierd din proprietăţi, astfel reîncălziţi, pot dăuna sănătăţii. Orezul fiert, iar mai apoi reîncalzit poate da grave intoxicaţii alimentare. Nu reîncălzirea este cauza, ci modul în care îl depozităm. Dacă stă la temperatura camerei şi este nefiert, dezvoltă spori de Bacillus cereus şi poate provoca intoxicaţii.

advertisement