Care este cel mai sănătos? Iată ce informaţii ne dezvăluie gălbenuşul de ou.

advertisement

Cu toţii consumăm ouă şi de aceea este foarte important să le cumpărăm mereu pe acelea care sunt şi cele mai sănătoase. În primul rând, atunci când spargem oul, coaja trebuie să fie greu de spart ca oul să fie unul sănătos. Gălbenuşul oului trebuie să aibă o culoare mai închisă, aşa ne dăm seama că este bogat în acizi graşi, omega3 şi vitamine. Ouăle cu un gălbenuş dechis la culoare sunt produse de găinile ţinute în cuşti la ferme. Aceste găini au fost hrănite doar cu grâu, de aici culoarea deschisă a gălbenuşului. Culoarea intermediară a gălbenuşului este cea a ouălor produse de găinile crescute la ferme mai mici care le permit acestora puţin spaţiu de deplasare. Acestea se hrănesc cu insecte şi cereale. Totuşi, sunt mai nutritive ca cele care provin de la găinile ţinute în cuşti.

advertisement